مزرعه چاپارل

همه چیز و هیچ چیز

مزرعه چاپارل

همه چیز و هیچ چیز

پژوهشگران با بهره‌گیری از سلولهای ایمنی بیگانه خوار، پلاک‌های پروت

پژوهشگران با بهره‌گیری از سلولهای ایمنی بیگانه خوار، پلاک‌های پروتیینی را که مشخصه بیماری آلزایمر است از مغز موشها زدودند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ، یک ترکیب طبیعی به نام TGF-beta  برای جلوگیری از واکنش‌های غیرقابل کنترل فعالیت این یاخته‌های بیگانه خوار را کاهش می‌دهد و تحقیقات قبلی نشان داده بود که مقدار این ترکیب در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش می‌یابد.

برخی محققان معتقد بودند میزان بالای این ترکیب ناشی از تلاش بدن برای کاهش واکنش التهابی مرتبط با پلاک‌های مغزی است. اما یافته‌های جدید این نگرش را نقض می‌کند.

دکتر ترنس تاون از دانشکده پزشکی دانشگاه ییل در نیو هاون کانتیکات می گوید محققان از طریق مهندسی ژنتیک جلوی علامت دهی ترکیب  TGF-beta به سلولهای بیگانه خوار را گرفتند و مشاهده کردند با این کار سلولهای بیگانه خوار به مغز موش مبتلا به آلزایمر هجوم آوردند.

نفوذ سلولهای بیگانه خوار پیرامونی به مغز به درمان آلزایمر در موشهای مبتلا به این بیماری کمک کرد.

این کشف تعجب آور بود زیرا سایر دانشمندان این فرضیه را مطرح کرده بودند که افزایش واکنش ایمنی در مغز التهاب را بالا می‌برد که برای سلولهای مغزی مضر است.

در این شیوه درمانی، تا  ۹۰ درصد پلاک‌های مغزی در موش تولید شده به روش مهندسی ژنتیک نابود شدند و این حیوانات بهبود عملکردی نظیر بهبود گشت و گذار در ماز را نشان دادند.

اگر این نتایج در مورد انسان نیز مصداق پیدا کند می‌توان با تزریق داروی مسدودکننده مسیر  , TGF-beta سلولهای بیگانه خوار پیرامونی را برای ورود به مغز و نابودی پلاک‌های تجمع یافته در مغز مبتلایان به آلزایمر بسیج کرد.

محققان برای دستیابی به این هدف بجای راهبردهای ژنتیکی اکنون در حال آزمایش داروهایی برای جلوگیری از فعالیت ترکیب  TGF-beta هستند

مشروح این تحقیق در مجله  Nature Medicine منتشر شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد